pátek 10. května 2013

Použití více Google účtů v Chrome (víceuživatelský režim)

Máte několik Google účtů a často řešíte pod kterým jste zrovna přihlášení? Používáte kvůli tomu anonymní řežim, ale štve vás, že po uzavření takového okna všechna data z prohlížení a přihlášení ztrácíte. Nebo snad používáte víc prohlížečů?

Řešením je víceuživatelský režim

Nabízí nám totiž možnost mít otevřené dvě či více oken a v každém být přihlášen s jiným Google účtem. Máme tak přístup k přihlašovacím údajům, záložkám, historii, rozšířením a dalšímu pro každý z přidaných účtů (pokud využijeme možnost přihlášení a následné synchronizace, bude navíc takový profil zálohovaný a stejná data můžete využívat na různých PC).

Otevření okna s jiným účtem je velmi jednoduché a spočívá v pouhém kliknutí na ikonu "postavičky" v levém (nebo pravém na Macu) horním roku okna a výběru požadovaného účtu. Ikona je zobrazena pro dva a více účtů,

Ikona Avatara pro změnu uživatele

Poté se otevře nové okno pro daný účet a nic nám již nebrání užívat si výhod tohoto řešení.

Jak na to?

Jdeme do nastavení Chromu, kde ve spodní částí najdeme sekci věnovanou správě uživatelů. 

Sekce nastavení věnovaná uživatelům
Jelikož chceme dalšího přidat, tak klikneme na přidat nového uživatele a je nám nabídnuta možnost pojmenování a volba ikonky.

Je nabídnuta volba názvu účtu a jeho avatara či postavičky
A to je vše! V novém okně je ihned nabídnuta možnost přihlášení a synchronizace dat. Pokud jde o již v minulosti používaný účet, tak synchronizace všech dat může chvilku trvat. 

A na konec možnost se hned přihlásit. Případně lze profil vést bez přihlášení, ale se ztrátou  mnohých výhod.